Върховна касационна прокуратура нареди удар по дилърите край училищата

Снимка: Булфото
Трима младежи и едно момиче са задържани с “трева” в софийското село Лесново след откриването на учебната година на 15 септември.

Още през март главният прокурор Иван Гешев издаде заповед за хайки срещу наркопласьорите

Четирима заловени с “трева” в Лесново

Във връзка със започването на учебната година Върховна касационна прокуратура (ВКП) нареди засилването на мерките срещу разпространението на наркотици около училищата в цялата страна.

Ръководители на апелативните прокуратури трябва да осъществят ефективен контрол и активизиране на съответните районни и окръжни прокуратури по предприемането, съвместно с органите на МВР, на действия срещу разпространението на наркотични и упойващи вещества. Разпореждането е във връзка със заповед на главния прокурор Иван Гешев от 4 март тази година по създаването на организация между съответните прокуратури, областните дирекции на МВР и териториалните им структури по разкриване и разследване на престъпления с предмет наркотични вещества (чл. 354а-чл.354в от НК).

Наблюдаващите прокурори следва да осигурят приоритетно и срочно приключване на образуваните досъдебни производства в резултат на извършените проверки.

Подобна заповед бе издадена и в МВР в началото на тази седмица и цивилни и униформени полицаи започнаха да дебнат около училищата. Трима младежи с крими досиета и малолетно момиче бяха задържани с дрога след откриването на учебната година в софийското село Лесново. Около 14,45 ч патрул спрял за проверка “Фолксваген Голф”. Колата била управлявана от столичанин, при когото се возели двамата младежи и момичето от селото. След претърсване са открити полиетиленова свивка с марихуана и саморъчно свита цигара. Четиримата са задържани за 24 часа и е образувано дело за притежание на наркотици, което се наблюдава от районната прокуратура в град Елин Пелин.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право