82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Започват проверки на финансирани екопроекти

Експерти на РИОСВ-Велико Търново започнаха проверки за изпълнението на проекти, получили финансиране в конкурса „Обичам природата – и аз участвам” 2016, който се провежда в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2016 г.“. Те се изпълняват от общини и кметства, детски градини и училища. Финансирането е до 10 000 лв. за местните власти и до 5 000 лв. – за учебните заведения.

Проверени са четирите проекта на Община Габрово – за изграждане на спортна площадка и кът за отдих в с. Стоевци, за облагородяване на детски площадки и изграждане на кътове за отдих в с. Балани и на ул. „Радост“ в Габрово, за изграждане на зона за спорт в междублоков терен на ул. „Видима“ в града. Монтирани са беседки, пейки и кошчета, уреди за спорт на открито. Дейностите са изпълнени по най-добрия начин, в указания срок.

Проверени са проектите на две училища в Габрово – Национална Априловска гимназия, която е облагородила двора си, а ПТГ „Д-р Н. Василиади“ е закупила и монтирала фитнес уреди за спорт на открито.

Прието е изпълнението на проекти в общините Полски Тръмбеш, Горна Оряховица и Павликени. Кметство село Раданово отчита проект на ЦДГ „Първи юни“ с подмяна на детските уреди в двора, поставяне на кошове за отпадъци и озеленяване. Община Горна Оряховица е организирала изпълнението на проекти в селата Стрелец и Горен Горски Тръмбеш – монтирани са беседки, пейки, кошчета, детски съоръжения, извършено е залесяване. С доброволен труд са почистени замърсени площи, засадени са храсти и фиданки.

ЦДГ „Слънчице“ от горнооряховското село Върбица е изразходила средствата по проекта за цветна ограда, детски маси и пейки, кошчета за отпадъци и учебни материали и пособия. ЦДГ „Райна Княгиня“ в павликенското село Недaн е закупила детски съоръжения, пейки, растителност за алпинеум и учебни пособия.

Срокът за изпълнение на дейностите по финансираните проекти е 30 октомври – за училища и детски градини и 31 ноември – за общини и кметства. Проверките на РИОСВ – Велико Търново продължават.
Общо 31 проекта на 15 общини и кметства, 6 училища и 10 детски градини от Великотърновска и Габровска област получиха финансиране в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам” 2016.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.