Мазилка падна от къща и рани жена в Пловдив

Бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич: Вучич води тайни преговори с държавния глава и премиера на Косово

Създател на “Новичок”: Това е оръжие за масово избиване на незащитени хора Вил Мирзаянов не очаква отровеният Сергей Скрипал и дъщеря му да се възстановят

Германският министър на икономиката предупреди САЩ да не се опитват да разделят Европа с вносните мита

Екипите на “Аварийна помощ и превенция” са се отзовали на 28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Как се прави КЕКС Популярната песен ни дава повод да споделим световни рецепти за сладкиши

Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Президентът на Сирия Башар Асад посети сирийските военнослужещи в Източна Гута

“Черно море” забрави как се бие

Силният вятър остави три села в Ловешко без ток

ЦИК на Русия: Към 17 ч. избирателната активност за президент е достигнала до 51,9%

Борис Джонсън: Великобритания трябва да се насочи към проверка на богатство, свързано с Кремъл

Моуриньо оплю играчите на “Юнайтед”

Франция не признава изборите в Крим за руски президент

Започват проверки на финансирани екопроекти

Експерти на РИОСВ-Велико Търново започнаха проверки за изпълнението на проекти, получили финансиране в конкурса „Обичам природата – и аз участвам” 2016, който се провежда в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2016 г.“. Те се изпълняват от общини и кметства, детски градини и училища. Финансирането е до 10 000 лв. за местните власти и до 5 000 лв. – за учебните заведения.

Проверени са четирите проекта на Община Габрово – за изграждане на спортна площадка и кът за отдих в с. Стоевци, за облагородяване на детски площадки и изграждане на кътове за отдих в с. Балани и на ул. „Радост“ в Габрово, за изграждане на зона за спорт в междублоков терен на ул. „Видима“ в града. Монтирани са беседки, пейки и кошчета, уреди за спорт на открито. Дейностите са изпълнени по най-добрия начин, в указания срок.

Проверени са проектите на две училища в Габрово – Национална Априловска гимназия, която е облагородила двора си, а ПТГ „Д-р Н. Василиади“ е закупила и монтирала фитнес уреди за спорт на открито.

Прието е изпълнението на проекти в общините Полски Тръмбеш, Горна Оряховица и Павликени. Кметство село Раданово отчита проект на ЦДГ „Първи юни“ с подмяна на детските уреди в двора, поставяне на кошове за отпадъци и озеленяване. Община Горна Оряховица е организирала изпълнението на проекти в селата Стрелец и Горен Горски Тръмбеш – монтирани са беседки, пейки, кошчета, детски съоръжения, извършено е залесяване. С доброволен труд са почистени замърсени площи, засадени са храсти и фиданки.

ЦДГ „Слънчице“ от горнооряховското село Върбица е изразходила средствата по проекта за цветна ограда, детски маси и пейки, кошчета за отпадъци и учебни материали и пособия. ЦДГ „Райна Княгиня“ в павликенското село Недaн е закупила детски съоръжения, пейки, растителност за алпинеум и учебни пособия.

Срокът за изпълнение на дейностите по финансираните проекти е 30 октомври – за училища и детски градини и 31 ноември – за общини и кметства. Проверките на РИОСВ – Велико Търново продължават.
Общо 31 проекта на 15 общини и кметства, 6 училища и 10 детски градини от Великотърновска и Габровска област получиха финансиране в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам” 2016.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.