Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Започват проверки на храната в бургаските детски градини и училища

Снимка: Архив

Агенцията по храните започна извънредни проверки в Бургас в търсене на неизрядни доставчици на храна в детските градини и училищата. Инспекторите ще следят под лупа дали всички млечни и месни продукти, хлябът, лютеницата и олиото, с които се готви на децата, са по утвърден държавен стандарт.

В една от бургаските детски градини продуктите се поръчват ден за ден, за да са пресни.

„Някой път развалени ябълки има вътре в чувала, в касетката картофи по същия начин. Значи ние тук като ги приемем, връщаме”, обясни директорът на ОДЗ “Раковина” Владка Димитрова пред bTV.

„Маргарините не се допускат за храна в детски заведения. Температурата за съхранение на яйца е от +5 до 18 градуса, в случая правилно е съхранението на яйцата, разрешава се само клас А”, разяснява д-р Мария Кутлева – глaвен инспектор – БАБХ – Бургас.

Въпреки здравословното меню в училищния стол по-големите деца се изкушават да хапват и допълнително.

Купонът за обяд включва супа, основно ядене и плод. „За три лева на този етап успяваме да ги храним”, коментира Георги Мермеклиев – управител на фирма за училищно хранене.

По-големи компромиси с качеството се правят със закуските, когато цената им падне под 50 стотинки.

„Нашата кайма струва два пъти по-скъпо от външните павилиони. С тези цени, на които ние пазаруваме, не сме конкурентни на павилионите, залепени за училищата”, посочи Мермеклиев.

Наредбата за здравословното хранене не обхваща павилионите за закуски извън училищата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.