Започват ремонти за близо 1,5 млн. лева на спортна зала в Сливен

Започват ремонти на спортната зала "Асеновец" в Сливен. Средствата в размер на близо 1,5 млн.лева са осигурени от правителството. Началото на строителните дейности бе официално оповестено на 22 април от кмета на общината Стефан Радев.

Залата е изградена в далечната 1971 г. и досега в нея не е вложен нито лев за значителни ремонти. Резултатът е, че съоръжението е затворено от години. Намира се в окаяно състояние и използването му бе невъзможно. "Надявам се в края на годината да се поздравим с една изцяло обновена и мултифункционална зала, в която да се развиват и други видове спорт", заяви кметът Радев.

"Асеновец" разполага със зали по волейбол, както и по бокс. Те ще бъдат изцяло обновени, като във волейболната зала ще могат да се провеждат състезание и по тенис на корт на закрито. Ремонтите трябва да приключат за 205 дни. Ще бъде поставена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация - на покрива. Нова ще е отоплителната система. Ще бъде изградена система за климатизация и вентилация. Соларни панели ще осигуряват гореща вода. Предвижда се подовата настилка да е от винил, съобщиха от общината. Изпълнители са Консорциум „Строителство Сливен – Спортен комплекс „Асеновец“ - „Комунал Инженеринг“ ЕООД и „БМ – Груп – Инженеринг“ ЕООД. Строителният надзор е поверен на „Августа Консулт“ ЕООД.

Стартът на ремонтите бе обявен в присъствието на народния представител Десислава Танева, която е и областен лидер на ГЕРБ, представители на кметския екип, дългогодишният треньор Събин Маринов, спортни деятели и строители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони