Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

Започват ремонти на къщите в Хитрино

Опустошени домове, градени с години от хитринци.

Хората: Дано не стане като в местата с наводнения

Комисия обхожда къщите в Хитрино, майстори вземат усилено размери на потрошените врати и прозорци, за да се извършат бързи ремонти. Само в неделя са били обходени над 30 жилища.

Някои от хората за първи път видяха къщите си след трагедията и плакаха. „Живях при сина ми досега. В началото мислех, че ТИР ми удари дома. Стъклата почнаха да падат… Притеснявам се да вляза“, обясняваше 80-годишната Величка Георгиева. Оказа се, че вещи не липсват от поломения й дом. Други хитринци чакаха за втори път, но комисията не успя да стигне до техните къщи.

Оразмеряването на щетите се правеше в кратък прозорец от 10 до 13 ч. в неделя, в понеделник продължава. „Най-важното е да се поправят първо най-пострадалите домове. И да не стане така, както в Бисер и Цар Калоян, дълго да стоят хората на фургони“, умуваше пенсионер.

В неделя на мястото на инцидента влязоха и групи на ВиК и електроразпределителното дружество, за да прегледат съоръженията дали са в готовност за пускане.
„Надявам се вторник да бъде денят Х /за влизане в селото б.а/, но ще взема решение след като съм абсолютно сигурен, каза пред журналисти гл. комисар Николай Николов, който не е напускал Хитрино от фаталния 10 декември.

В понеделник в читалището на съседното село Тимарево ще има среща, на която всички служби по замерване чистотата на вода, въздух, почва ще оповестят резултатите от изследванията, за да е ясно на хората, че няма отклонения от нормите, каза министър Ивайло Московски.
В селото са доставени 23 фургона, а собствениците на 10 поломени къщи вече са казали, че ще ги използват.

Премиерът в оставка Бойко Борисов също разговаря в неделя с жителите, които чакаха на пункта за влизане по график да си хранят животните и ги увери, че държавата взима всички мерки за бързо възстановяване.

„Вярваме му много, успокояваме се и само по телевизията като го видим“, обясняваха хитринци, евакуирали се при роднини в Шумен. Всеки ден от 13,30 ч. те получават топла храна на паркинга на хипермаркет. В неделя там беше дошъл и библиотекарят от читалището в Хитрино Росен Ангелов. За този четвъртък е било насрочено голямо новогодишно тържество селото, но плановете са отпреди взрива…

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.