Започват снимките на сериала по „Властелинът на пръстените”

Кадри от филмовата трилогия на Питър Джаксън

От “Амазон” ще похарчат около един милиард долара за целия проект

Планирани са пет сезона от фентъзи епоса

Това лято започват снимките на грандиозния сериал на “Амазон” по “Властелинът на пръстените”. Камерите ще се завъртят през август в Единбург, Шотландия. Засега се знае, че историята, която неназованият все още проект ще разкаже, е от Втората епоха на Средната земя и ще върне публиката преди познатите му събития от филмовата трилогия на Питър Джаксън.

Втората епоха общваха няколко хиляди години и започва след прогонването на първия злодей от фентъзи света на Джон Р. Р. Толкин - Мелкор (или Моргот), един от създателите на Средната земя, чийто слуга после става Саурон. Епохата завършва с война, в която елфи и хора за последен път се бият рамо до рамо и принц Исилдур унищожава физическата форма на Саурон. Именно тази битка беше показана в първите сцени от първата част на трилогията на Джаксън “Задругата на пръстена”.

Само за правата върху легентдарната фентъзи класика на Толкин бяха платени 250 милиона долара от “Амазон”, които с този проект искат да пробият сериозно в развлекателната индустрия. Общо целият сериал ще струва на корпорацията около един милиард долара. Планирани са пет сезона от фентъзи епоса. Не се знаят още имената на режисьори и актьори, но зад сценария застават Дж. Д. Пейн и Патрик Маккей, познати и от “Стар трек 4”.

Целта на “Амазон” е да създадат свой телевизионен продукт с размаха и успеха на “Игра на тронове”, който приключва тази пролет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали