Започва антиспин кампания във Варна

Започва антиспин кампания, посветена на Световния ден за борба със СПИН - 1 декември. Организираната за единадесета поредна година акция ще бъде от 26 ноември до 4 декември. Инициативата е част от програмата на дирекция „Превенции“ към Община Варна съвместно с консултативния съвет за превенция на ХИВ/СПИН.

Кампанията цели да предостави информация на младите хора чрез техни връстници и да ги мотивира да изследват своя статус. Акцията започва с двудневен тренинг за ученици – доброволци, който ще се проведе в хотел „Черно море". По-късно в 10 варненски гимназии ще има обучения. От 2 до 4 декември в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, в Икономическия и Технически университет ще се проведат информационни кампании с предоставяне на възможност за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и хепатит С в мобилен медицински кабинет.

В Световния ден за борба със спин на площад „Свят“ и пред един от варненските Мол-ове ще се проведе кампания, която предвижда предоставяне на информационни материали от доброволци, безплатни и анонимни изследвания за ХИВ от специалисти на РЗИ-Варна в мобилен медицински кабинет.

Коментари

Задължително поле