Започва благотворителната кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш”

Снимка: Архив

Платформата за онлайн дарения е отворена от днес

На страницата izberi.rbb.bg – възможност за дарение с няколко клика

Нови 24 общественозначими проекта ще бъдат подкрепени от кампанията

За осма поредна година Райфайзенбанк стартира дарителската кампания “Избери, за да помогнеш” с нови 24 общественозначими проектa в областите здравеопазване, социална сфера, култура и образование, опазване на околната среда  - част от тях предложени от служителите на банката. Кампанията ще набира подкрепа за проекти за профилактика на онкологичните заболявания, за деца и възрастни в крайно тежко социално положение, за интегриране на децата със слухови увреждания, за опазване на културно-историческото наследство, за бездомните животни и за подобряване на достъпа до туристически обекти с национално значение.

Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от Райфайзенбанк и служителите на Групата Райфайзен в България, които даряват лични средства по избран от тях проект. За всеки дарителски жест на свой служител Райфайзенбанк добавя до 100 лв. към избраната от служителя кауза. Средства се набират и от външни дарения благодарение на популяризирането на проектите от страна на медийните партньори на кампанията. Даренията постъпват директно по сметките на съответните организации.

„Избери, за да помогнеш“ доказа своята устойчивост през годините. За седемте си издания, кампанията е подкрепила 189 проекта, с над 2.3 млн. лева. Нашите служители са и емоционално обвързани с каузите, защото освен със своите лични дарения, те с готовност участват и в доброволческите инициативи, които обхващат всички региони, в които банката оперира“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на на Райфайзенбанк.

Както всяка година, и по време на осмото издание на „Избери, за да помогнеш“ актуалните проекти на неправителствени организации, фондации, болници и др. са представени на интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg. На нея всеки, който желае, може да направи дарение директно по сметка на избрания благотворителен проект, онлайн чрез системата за разплащания Pay.dir.bg, чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк или като изпрати SMS.

Всички каузи, включени в кампанията “Избери, за да помогнеш”, засягат значим за обществото проблем, като бенефициентите гарантират сериозна ангажираност по решаването му и впоследствие предоставят отчет за усвояването на дарените им средства.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес