Александър Вучич: Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа

„Зелените“ пак лъжат, този път за „Корал“ Няма защитени растителни видове в имота край плажа, собственост на испански мега инвеститор

Алексис Ципрас: Когато говорим за Западните Балкани става дума за Европа

Разпределят парите от продажбата на Общинска банка

Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния: Уверявам Бойко Борисов в нашата подкрепа за постигане на целите на Българското председателство

Бойко Борисов: Горд съм с политическия елит на Балканите Вучич слуша българския премиер без преводач

Даяджии прибирали до 600 евро от фирми Над 11 инспектори арестувани по подозрение за рекет, преценяват колко ще обвинят

Джамбазки за двойния стандарт при храните: Когато фактите говорят, брюкселските лицемери и българските им микрофони мълчат

Чрез камбанен звън бе изпълнена песен на Авичи в негова памет

Съперничка топи разликата с Ердоган

КЕВР без право на глас по сделката с ЧЕЗ Депутатите се отказаха да увеличат правомощията на регулатора

Велико Търново увеличи населението си с 1000 души за година

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 25 април 2018

Армия чисти Солсбъри от „Новичок“ Военната операция ще трае седмици

Румен Порожанов: Системите за производство на хранителни продукти трябва да са адаптирани към новите екологични предизвикателства

Започва десетото издание на феста „Насред мегдана в Арбанаси“

Десетото издание на Националния фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси“ ще бъде открито в събота в архитектурния резерват.

Фестивалът е по инициатива на Община Велико Търново и е продължение на „Хоро след село“, който се е провеждал в атрактивното село Арбанаси през 1987 и 1988 г.

Най-добре представилите се, според оценяващото жури, ще получат грамота и парична награда от 100, 120 и 150 лв. Всички взели участие във фолклорния фестивал ще получат дипломи.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и директорът на Регионален исторически музей – Велико Търново ще подарят на участниците наблюдение на Аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина“, който ще се излъчи на 10 юни на пл. „Цар Асен I“ в старопрестолния град и безплатно посещение на Архитектурно-музеен резерват „Царевец“, и Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“.

В Арбанаси участниците ще разгледат Музей „Констанцалиевата къща“ и църквата „Св. Св. Архангел Михаил и Гавраил“.
Организатор на събитието е Народно читалище „Иларион Драгостинов“, със съдействието на Община Велико Търново и Кметството на село Арбанаси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.