Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

В Бургас ражданията ще обърнат демографския срив Валери Симеонов на Бабинден в морския град

Български камион е катастрофирал в Унгария

Трио затворници, пуснати преди месец, са извършителите на взломовете в Разградско

Борис Джонсън пак хвали Тръмп: Заслужава респект и признание

Издирван с влязла в сила присъда към МВР: В Испания съм, хванете ме!

Ирак осъди на смърт германка, членувала в „Ислямска държава“

Кристиан Вигенин: Меркел каза това, което искахме да чуем

Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Започва забавено газифициране на три забавачки в Шумен

Община Шумен

На прага на зимата започва газифициране на две детски ясли и градина в Шумен. В понеделник стартират дейностите в ясла „Тракийче“ и градините „Дружба“ и „Братя Грим“. Европроектът е за над 716 840 лв.
Предвидено е преустройство на помещение за котелно на природен газ, на вътрешната отоплителна инсталация, доставка и монтаж на котел на природен газ. Строителните работи ще започнат първо в един от корпусите на ДГ “Братя Грим”. Част от децата ще бъдат преместени в ДГ “Дружба”. Газификацията ще се извършва поетапно, така че да не създава неудобства на родителите и децата, и да не нарушава учебния процес.

От община Шумен уточняват, че забавянето не е по вина на сегашната общинска администрация.
Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан на 18 август 2015 г., но подготовката на обществената поръчка за възлагане на строително-монтажните дейности се забавя с близо 4 месеца, поради отказ на предишното общинско ръководство да подписва каквито и да било документи в края на мандата.
В началото на февруари 2016 г. обществената поръчка е представена за съгласуване в Министерството на енергетиката. На 11 април 2016 г. е получено писмо, че обществената поръчка може да бъде обявена и на 13 април тя е качена на сайта на общината.

Жалба на един от участниците – „ГАЗМОНТАЖИНЖЕНЕРИНГ РЗ“ ЕООД срещу решението на комисията за избор на изпълнител обаче, води до ново забавяне. Жалбата е подадена в Комисията за защита на конкуренцията на 14 юли. Впоследствие тя беше оттеглена и в определението на КЗК, публикувано на 11 октомври, е записано: „Комисията оставя жалбата без разглеждане“, „прекратява образуваното производство“ и „оставя без уважение искането на „ГАЗМОНТАЖИНЖЕНЕРИНГ РЗ“ ЕООД за възлагане на направените в производството разноски“.

Община Шумен трябваше да изчака тридневния срок за обжалване на определението и на 17 октомври подписа договор за изпълнение на строителнно-монтажните дейности по газифицирането на обектите. Обещанието на строителя „ТЕРМО+“ ООД – Шумен е те да бъдат организирани и извършени по възможно най-бързия начин. Очаква се годишно да бъдат спестени разходите за над 70 мегаватчаса еректроенергия или около 15 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.