На 20 август 2018 да почерпят

Филип избра да е дете на природата След екзотичния остров Реюнион - живот назад към дивото

В Царските конюшни живели 27 семейства Режисьорката от БНТ Иванка Андонова гледала в комуната едномесечно бебе

Джон Болтън: САЩ, Израел и Русия искат Иран извън Сирия

Спасиха британка, паднала от борда на кораб край хърватския град Пула

Борисов отказа на Меркел България да приема бежанци от Германия (обзор) Хотспотове – да, но връщане - не

Президентът на Афганистан обяви прекратяване на огъня във войната срещу талибаните

Дензъл раздава шамари и куршуми Филмът направи солидни приходи в САЩ

11 часа обсада след разстрел за велосипед (обзор) Убиецът се скарал с жертвата заради кражба на колелото

Иранският външен министър обвини САЩ, че подготвят преврат в Ислямската република

Българските тамплиери приеха петима македонци Честването събра 120 дами и рицари край меча на Аспарух

Мазутът от разлива изчезна Предстои източване на резервоарите на кораба

Стоянович тръгна с победа на „Герена“, „Левски“ се скъса да пропуска

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 август 2018

Предупредиха Кристиано: Серия А не е Примера дивисион

Започва забавено газифициране на три забавачки в Шумен

Община Шумен

На прага на зимата започва газифициране на две детски ясли и градина в Шумен. В понеделник стартират дейностите в ясла „Тракийче“ и градините „Дружба“ и „Братя Грим“. Европроектът е за над 716 840 лв.
Предвидено е преустройство на помещение за котелно на природен газ, на вътрешната отоплителна инсталация, доставка и монтаж на котел на природен газ. Строителните работи ще започнат първо в един от корпусите на ДГ “Братя Грим”. Част от децата ще бъдат преместени в ДГ “Дружба”. Газификацията ще се извършва поетапно, така че да не създава неудобства на родителите и децата, и да не нарушава учебния процес.

От община Шумен уточняват, че забавянето не е по вина на сегашната общинска администрация.
Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан на 18 август 2015 г., но подготовката на обществената поръчка за възлагане на строително-монтажните дейности се забавя с близо 4 месеца, поради отказ на предишното общинско ръководство да подписва каквито и да било документи в края на мандата.
В началото на февруари 2016 г. обществената поръчка е представена за съгласуване в Министерството на енергетиката. На 11 април 2016 г. е получено писмо, че обществената поръчка може да бъде обявена и на 13 април тя е качена на сайта на общината.

Жалба на един от участниците – „ГАЗМОНТАЖИНЖЕНЕРИНГ РЗ“ ЕООД срещу решението на комисията за избор на изпълнител обаче, води до ново забавяне. Жалбата е подадена в Комисията за защита на конкуренцията на 14 юли. Впоследствие тя беше оттеглена и в определението на КЗК, публикувано на 11 октомври, е записано: „Комисията оставя жалбата без разглеждане“, „прекратява образуваното производство“ и „оставя без уважение искането на „ГАЗМОНТАЖИНЖЕНЕРИНГ РЗ“ ЕООД за възлагане на направените в производството разноски“.

Община Шумен трябваше да изчака тридневния срок за обжалване на определението и на 17 октомври подписа договор за изпълнение на строителнно-монтажните дейности по газифицирането на обектите. Обещанието на строителя „ТЕРМО+“ ООД – Шумен е те да бъдат организирани и извършени по възможно най-бързия начин. Очаква се годишно да бъдат спестени разходите за над 70 мегаватчаса еректроенергия или около 15 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.