Започва изграждането на обреден дом на терена на Новите гробища в Благоевград

Обреден дом за тъжни ритуали ще бъде изграден на територията на Новите гробища в Благоевград. С построяването на ритуалната зала ще бъде решен основен проблем в града, защото към този момент подобно помещение има единствено на терена на Старите гробища в Благоевград. Липсата на зала на новия гробищен парк, създава редица неудобства за жителите на града. Това е и причината, кметът Камбитов да инициира построяването на обредния дом.

Сградата ще бъде на един етаж, със застроена площад около 130 кв.м. Достъпът е предвиден през площадно пространство, разположено непосредствено до централната алея, като ще бъдат обособени вход и изход. Освен основната зала, ще бъдат изградени складово помещение и санитарно такова за посетители, оборудвано съгласно изискванията за достъпна среда. Теренът около новата зала ще бъде облагороден, като ще бъде обособена и зона с пейки.

Кметът Камбитов има идея Общината да поеме и по-големите разходи по поддържане на гробовете, в случай че близките на покойника нямат тази възможност. При реализирането й гражданите ще участват със символична сума на месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони