Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

Започва изграждането на обреден дом на терена на Новите гробища в Благоевград

Обреден дом за тъжни ритуали ще бъде изграден на територията на Новите гробища в Благоевград. С построяването на ритуалната зала ще бъде решен основен проблем в града, защото към този момент подобно помещение има единствено на терена на Старите гробища в Благоевград. Липсата на зала на новия гробищен парк, създава редица неудобства за жителите на града. Това е и причината, кметът Камбитов да инициира построяването на обредния дом.

Сградата ще бъде на един етаж, със застроена площад около 130 кв.м. Достъпът е предвиден през площадно пространство, разположено непосредствено до централната алея, като ще бъдат обособени вход и изход. Освен основната зала, ще бъдат изградени складово помещение и санитарно такова за посетители, оборудвано съгласно изискванията за достъпна среда. Теренът около новата зала ще бъде облагороден, като ще бъде обособена и зона с пейки.

Кметът Камбитов има идея Общината да поеме и по-големите разходи по поддържане на гробовете, в случай че близките на покойника нямат тази възможност. При реализирането й гражданите ще участват със символична сума на месец.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.