Започва миенето на основните булеварди в столицата

От днес започва миенето на основните булеварди в столицата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

„Чакахме времето да позволи. Миналата седмица два дни инцидентно михме основни булеварди, но сега вече започнахме, тъй като и прогнозата е за малко по-продължително хубаво време. Затова днес по-усилено започна миенето на основни булеварди. Постепенно ще преминем към улиците с обществено значение и квартални улици, когато времето позволява“, посочи столичният кмет.

По думите ѝ това е една от двете много съществени мерки, в които общината може да инвестира и да подобри качеството на въздуха. „Другата е подобряването на градския транспорт със строителството на метрото и подмяната на старите превозни средства“, допълни тя.

„Миенето е много важно, залагаме на него. Тази година увеличаваме броя на миенето на улиците“, съобщи кметът Фандъкова. „През последните десетина дни бях възложила и се чистиха наносите по улиците и булевардите, шахти се чистиха, така че вече се вижда, че София излиза от тежката зима. Надявам се и с миенето ще се усети вече една по-приятна среда. Ако имаме резерв, сме готови да увеличим миенето, което сме заложили, колкото ни позволяват средствата“, допълни Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини