На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Започва олимпиада за възрастни в Аксаково Спортният форум е по европроект с партньори от Португалия, Гърция и Унгария

Аксаково е домакин на първите по рода „Олимпийски игри за всички“, които ще се проведат на 4 и 5 септември. Спортните дисциплини, в които участниците ще се състезават, са лека атлетика, футбол, волейбол, баскетбол, плуване и народна топка, съобщиха от пресцентъра на общината.
Олимпийските игри ще бъдат наблюдавани от представители на останалите партньори по проекта от Португалия, Гърция, Унгария.

Спортният форум се организира, след като Община Аксаково бе избрана за партньор в тригодишен европейски проект „Общите спортове-състезанието между поколенията като мотивация за спорт и здравословен начин на живот на възрастните граждани“, финансиран от Европейската програма ЕРАЗЪМ+ Спорт, който цели да промотира активния начин на живот сред хората на възраст над 60 години чрез спорт.

За изпълнението на този проект Община Аксаково бе присъединена от португалската община Сервейра, която е бенефициент по проекта. Проектът се реализира в партньорство с Политехническия институт Виана де Кастело /Португалия/, община Трикала /Гърция/, Унгарска комуникационна компания. Проектът се фокусира върху мотивацията за ежедневно спортуване в напреднала възраст и се реализира на три етапа в продължение на 3 години – от януари 2018 до декември 2020 г.

В рамките на проекта ще се осъществят две състезания по пет спортни дисциплини с участието на лица на възраст над 60 години. В края на проекта базата и информацията, събрана на европейско ниво ще бъде представена, за да се създаде Стратегия за насърчаване на спортната активност. Разходите за участие в дейностите се покриват от бюджета на проекта. Парите за община Аксаково са в размер на 43 838 евро.

От март тази година в Аксаково стартира набирането на желаещи на възраст над 60 г., които да тренират два пъти седмично, за да подобрят физическата си активност и здраве.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.