Зоран Заев свиква предсрочни избори

Над половин милион души на пореден протест в Барселона, десетки ранени и арестувани

Диета без глутен повишава либидото

Вълко Червенков нямал брак с жена си На младини се готвел за актьор, като държавен глава пишел епиграми под псевдоним

Откриха африканска чума по мъртво диво прасе в Габровско

Две коли катастрофираха в Бистрица, едната се вряза в къща

Борис Джонсън: Нова отсрочка за Брекзит ще бъде безполезна и скъпа

Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Лейди Гага с рентген на цялото тяло

Започва осъществяването на проект за интегриране на емигрантите у нас

Снимка: Архив

БЧК и Асоциация „Форум“ започват работа по проект за интегриране на граждани от трети страни, законно пребиваващи у нас, предаде БНР. Проектът е в подкрепа на лица, получили международна закрила и ще се реализира на местата, където пристигат най-много бежанци. Това са София, Хасково, Харманли и с.Пъстрогор.

Бежанците ще получават информация как да се регистрират в бюрата по труда, как да правят своите адресни регистрации, как да стартират свой собствен бизнес, обясни Николай Тодоров от БЧК.

Общата цел на проекта е да се подпомогне политиката на Европейския съюз и на България, за адаптация, и интеграция на законнопребиваващите граждани в България. Ще реализираме три големи групи дейности. Първото е предоставяне на административни правни услуги, предоставяне на медицинска, психологическа и социална помощ, и като част от тези две дейности е улесняване на комуникацията с институциите с мигрантите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Тези хора трябва да бъдат пратени на говедата на меркел, те да ги интегрират.

  2. Ето това е мръсотия и сегашното правителство трябва да бъде изхвърлено и съдено с най-подобаваща жестокост и законност. Значи за завръщане и подпомагане на прогонените вече Българи в Родината им нищо не се предприема, така ли мръсници? Но разбира се всичко е ясно – 1) за т.нар. преселници,, (вече и подметките-ръководители не го крият, че не са бежанци, бягащи от война и от съседни държави, може да осигуряваме), а за нашите сънородници НЕ. А и защо? Математиката е проста – за тези дават много парета по европрограмки, даже предател пишман-българин и човек си го призна. От тези милиони голяма част се присвояват от политиханците. Ако не приемат друговерците те няма да получат парите:) Българите гурбетчии не е нужно да се връщат, те са си там и от там също пращат парета и то доста:) И сега некой да не вижда колко добре са се уредили. Гледат на държавата България като на собственост, на Българите като на роби, които им работят за стотинки и ако нещо тръгне на криво обвиняват хмм “комунетата“.. Смърт и изхвърляне на боклуците мърсящи Майка България..Проклятие и дано внуците им да не им берат грешките…БОЖЕ прибери си боклука, ти знаеш как. Оставка на сегашните престъпници – веднага и не само оставка–стига са цапали българската земя.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.