Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Снимка: Архив

В Сливен започва вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ след смъртта на 7-годишната Кристин от село Сотиря, която беше убита от 21-годишния Мартин Трифонов, съобщава bTV. Тя ще покаже дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на детето до болницата.

Според семейството на жертватa има недопустими пропуски. По думите им, лекарят е седнал отпред в линейката и не е обърнал внимание на детето. „Като дойде линейката – един възрастен човек, но не му видях физиономията, само държи чантата. Аз занесох дрешките да я облечем. Той дреме, не помогна да я качат. Седна отпред на седалката и тръгнаха. Мен не ме пуснаха. Остави жената сама, а той се качи при шофьора, не отиде при детето да му даде помощ. Виновен е, той изобщо не обърна внимание, тук трябваше да хвърли чанта-манта и да види, да пипне детето тук-там – то беше живичко”, казва Красимир Георгиев, дядо на момичето.

Лекарят тепърва ще обяснява действията си, но ако се докаже, че детето е оставено само, това е прецедент – твърдят от ръководството на Спешния център. Според семейството бездействието на спешния екип се оказало фатално. Не е ясно и къде е била медицинската сестра, която по стандарт е част от реанимационния екип.

Обвиненият за убийството на детето е направил самопризнания, обявиха от прокуратурата. ДНК пробата също доказва съпричастието му

Коментари

Задължително поле