Започва пълна проверка на пешеходните пътеки по градове и села

Общонационална проверка на всички пешеходни пътеки в населените места започва със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщи той след съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Ненков.

„Няма населено място и няма дом, който да не е засегнат по един или друг начин от това, което медиите наричат „война по пътищата”, а тя е точно война. Недопустимо е ежедневно да продължават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, често пъти и деца”, заяви главният прокурор. И поясни, че проверката е възложена Областните дирекции на МВР и Областните пътни управления към АПИ и трябва да приключи до края на месец февруари 2018 г. След това ще бъде направена карта на всички „зебрите” в България, а МВР и прокуратурата ще изготвят предписания и ще налагат санкици на кметовете.

Минстър Нанков уточни, че с негова заповед отпреди седмица вече е започнала проверка на пешеходните пътеки по републиканските пътища, която ще се извършва до края на януари.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България