Започва ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в „Овча купел“

От днес започва ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в кв. „Овча купел“, съобщиха от Столичната община. Строително-ремонтните дейности започват от ул. „Карел Трънка“ до ул.“Сребърни звънчета“, като ще се работи на етапи до ул. „Зеленика“ при метростанцията, която се изгражда в момента.

От днес до 28 юни се затваря за ремонт участъкът от бул. „Президент Линкълн“ от ул. „Карел Трънка“до ул.“Д-р П.Димков“. Стеснява се трасето от булеварда между ул.“Д-р П.Димков“ и ул.“Сребърни звънчета“, като движението ще се извършва двупосочно по едното пътно платно.

Ремонтът обхваща 3.24 км и включва подмяна на асфалтовата настилка на пътните платна, изграждане на тротоари там, където липсват и обновяване на съществуващите от двете страни на булеварда. Подменят се бордюрите, като при входове ще бъдат понижени. Обновява се уличното осветление.Подменят се и антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара.

Тротоарите ще бъдат приспособени в местата за пресичане в помощ на хората с увредено зрение. Нови светофарни уредби се поставят на трите регулирани кръстовища. Ремонтът на бул.“Линкълн“ се извършва по съществуващото положение на пътя като се запазват габаритите на пътните платна. Стойността на проекта е 4,8 млн. лв.. Срокът на изпълнение по договор е 168 дни. Фирмата – изпълнител е ГБС-Инфраструктурно строителство.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.