Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Започнаха засилени проверки на басейните заради началото на летния сезон

Засилените проверки на всички 171 басейна в столицата заради летния сезон започнаха. Вече има над 20 установени нарушения, за които са предприети административно-наказателни мерки, съобщиха от Столичната регионална здравна инспекция. Най-често констатираните нарушения са свързани с качеството на водата, предаде БНТ.

Подадените сигнали от началото на тази година са само пет, за цялата изминала година са били 19, съобщават от здравната инспекция. Наличието на амониеви йони и нитрати във водата е най-често откриваното нарушение за тази година, което според специалистите означава, че басейнът не се използва по предназначение от посетителите.

д-р Десислава Драганчева – началник отдел „Държавен здравен контрол“ към СРЗИ: „Апелирам, че постигането на безопасността за ползване на тези обществени места става както с контрол от страна на ведомството, което експлоатира обекта, контрол от наша страна, така и с активното съдействие на гражданите.“

Все още, обаче, не са проверени всичките басейни в София. Като този, който още се пълни. Когато това се случи, здравната инспекция ще бъде уведомена, за да направи проверки и басейнът да бъде открит на първи юни. Тук има пречиствателна станция, слагат се хлор и допълнителни препарати за пречистване на водата.

„Колкото е по-бистра водата, толкова е по-добра. Има ли замътняване на водата, има и проблем. Сигурно има басейни, които са с остарели пречиствателни станции, които не са достатъчно добре профилактирани. Това са по-малки басейни, които според мен не могат да си позволят поддръжка от хора, които разбират“, коментира Румен Димитров – управител на комплекс.

Съветите на регионалната здравна инспекция към посетителите на басейните са да следят за общата хигиена и ако забележат нередности, веднага да подадат сигнал на сайта или да се обадят на телефон 832 71 11.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.