Започнаха снимките на новия български филм „Писма от Антарктида”

Тези дни започнаха снимките на нов български игрален филм, който ще се снима през 2018 г. и ще излезе на големия екран в началото на 2019 г. „Писма от Антарктида” разказва историята на Диана, Ники и Иво.

В една от главните роли се въплъщава Ирмена Чичикова. Тя е очен лекар и е на 33 години. Живее сама със сина си Ники. „Това е много затрогваща и драматична история. За една майка, която е готова за всичко на своето дете”, отбеляза Ирмена Чичикова пред БТВ.

„Аз нямам деца, за мен винаги е много интересно и провокативно да играя майки. За мен това е пореден образ, който играя, но е много по-различен от всички останали”, разказва актрисата.

Ирмена допълва, че снимачният процес едва започва, но тя се опитва да изгради връзка със сценичното си дете Ники. В ролята му е Симеон Ангелов, който на екрана ще си партнира заедно с баща си Дани Ангелов в ролята на Иво.

Във филма като себе си ще участва и проф. Христо Пимпирев, ръководител на българската експедиция в Антарктика.

Част от кадрите са заснети именно на остров Ливингстън, където се намира българската антарктическа база.

Националният киноцентър финансира „Писма до Антарктида”.

„Към този филм вече има голям интерес от международни фестивали”, заяви директорът на киноцентъра Жана Караиванова. За снимачния процес за предвидени 28 дни, а екипът се надява времето да бъде на тяхна страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино