Започна акция за контрол на скоростта по пътищата

Снимка: Архив

Двама водачи спипани зад волана много пияни

От понеделник във всички страни-членки на ЕС, се провежда акция за контрол на скоростта. Тя ще продължи до 18 август. По Южното Черноморие под лупа ще се следят пътищата Бургас- Царево и Бургас Несебър, защото те са с най- голям пътникопоток и много от катастрофите са заради висока скорост, съобщи за "Труд" говорителят на ОД на МВР Цвети Рандева.

През уикенда са заловени и задържани двама много пияни водачи зад волана. Първият случай е край Созопол, където служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка л.а. „Фиат Пунто”, със сливенска регистрация. Возилото било управлявано от 40 годишен мъж от Кермен, който шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 2.22 промила. Задържан е с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка в района на кв. «Стадиона» до хотел «Поло Ресорт» 36 годишен софиянец, управляващ лек автомобил «Роувър», със софийска регистрация, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1.95 промила. Водачът също е задържан за срок от 24 часа.

Коментари

Задължително поле