Започна изграждането на нов модерен парк в краен пловдивски квартал

Изграждането на чисто новия парк стартира в крайния квартал на Пловдив „Прослав”. Новата придобивка ще се разпростира на площ от 5 декара на улица „Елена“ на мястото на старата детска градина срещу Основно училище „Тодор Каблешков” и край храма „Свети Атанасий”.

„След заравняването на терена започва изграждането на осветителната мрежа, която се състои от 17 стълба. Паралелно с тази дейност се извършва и полагането на система за видеонаблюдение с общо 14 камери. Следващият етап за реализиране на проекта е полагането на тръби за поливна система и изграждане на питейна фонтанка. Успоредно с това ще се постави и алейна настилка от 600 квадратни метра”, коментира кметът на район „Западен” Димитър Колев.

”Надявам се този парк да се превърне в новото любимо място за жителите на квартал „Прослав”. В момента довършваме проекта за детската площадка. Одобрени и поръчани са уредите за фитнеса на открито, както и беседката, които ще бъдат изработени в рамките на няколко месеца. Целта ни е рано напролет да монтираме всички съоръжения и да прережем лентата на новия парк”, допълни районният кмет Димитър Колев.

Коментари

Задължително поле