Започна посещението на премиера Борисов в Мароко

Започна официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Мароко. На летището в Рабат той беше посрещнат от министър-председателя на Мароко Саад Еддин Ел Отмани и от валията на Рабат.

Двамата министър-председатели проведоха среща на четири очи, на която обсъдиха задълбочаването на двустранните отношения и новите възможности за сътрудничество в различни области от взаимен интерес.

За мен е изключително удоволствие да ви посрещна. Ще дадем силен тласък за икономическите отношенията между нашите държави. Разбрах, че с вас има бизнес делегация, която ще установи връзки с марокански колеги, каза на Борисов премиерът Ел Отмани.

В Рабат българският премиер Бойко Борисов ще разговоря и с председателя на Камарата на съветниците (Горната камара) в мароканския парламент Абделхаким Беншамаш. След срещата министър-председателят Борисов ще изнесе лекция за ролята на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани по време на нашето първо председателство на Съвета на ЕС.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Коментари

Задължително поле