Започва кандидатстването за Годишните награди в туризма

Министерството на туризма започна приема на кандидатури за Годишните награди в туризма. Кандидатстването ще се извършва през онлайн платформа, където са описани всички условия, на които е необходимо да отговарят участниците.

Основните категории, за които организациите и бизнеса ще могат да кандидатстват, са "Туристическа атракция/ обект",  "Туристическо събитие" , "Духът на България", специализиран туризъм, туристическа дестинация "Иновации".

Ще могат да участват и представители на медиите в категориите "Печатна медия", "Радио и телевизия", "Онлайн медия".

Общините ще се представят в категориите "Община на годината" за планинския, морския, за балнео и спа, и за културно-историческия туризъм.

Краен срок за подаване на всички кандидатури е 20 ноември. Оценяването ще бъде направено по разработена методология и карти за оценка в съответствие с критериите на Световната туристическа организация.

Експертна комисия ще излъчи между 6 и 10 финалисти за различните категории, като победителите ще бъдат определени след онлайн гласуване в рамките на месец.

Специалната награда ще бъде за "Изборът на българите". В нея хората ще могат да гласуват онлайн за своето любимо място между 100-те национални туристически обекта и 50-те малко познати туристически обекта в България или да гласуват за друг, произволно избран обект. Спечелилите участници ще бъдат обявени на церемония през декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика