На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Започна проверката в ТЕЦ „Брикел”

Представители на Министерството на околната среда и водите, на ДАНС и полиция извършват проверка в ТЕЦ „Брикел” в Гълъбово от 22:00 часа във вторник. Тя е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със сигнал на Държавна агенция „Национална сигурност” за потенциална заплаха за екологичната сигурност в България. Експертите трябва да установят дали има замърсяване на въздуха, в резултат на производствената дейност на централата, и в какви мащаби е то. Проверява се също какъв е видът на материала, който се изгаря за производството на електроенергия и пара. От ръководството на дружеството и Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора отказаха коментар до приключване на проверката. В сряда пред топлоелектрическата централа „Брикел” имаше жандармерия.

Както вече в. „Труд” съобщи, на 24 август привечер на дежурния телефон на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора са постъпили сигнали от жители на града за черен пушек, излизащ от комина на ТЕЦ „Брикел”. Екоинспекцията е била уведомена от оператора, че причината за задимяването в Гълъбово е аварирал работещ енергиен котел.

От РИОСВ – Стара Загора информираха, че няма превишения на средночасовата норма за серен диоксид в съботния и неделния ден в град Гълъбово. Максимална концентрация от 218 микрограма на кубичен метър, при норма 350, е отчетена в 17 часа в града. Резултатите са от пункта за контрол на качеството на въздуха в централната част на града.

Във Фейсбук бяха публикувани любителски видеоклипове, под които има гневни коментари и оплаквания за остра миризма във въздуха на 24 и 25 август.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.