Започна протестът на националистите в центъра на София

Снимка: Цветан Томчев

Няколко десетки души се включиха в планирания за тази вечер протест на националисти срещу мигрантите у нас. Шествието се отправи от пл. "Света Неделя" по бул. "Мария Луиза" до "Лъвов мост".

Протестът е организиран от Петър Низамов, Перата и "Национална съпротива".

Акцията е под засилена полицейска охрана. Засега всичко минава без напрежение. Трафикът в района беше блокиран за два часа. В 19.20 ч. полицията пусна движението по бул. "Тодор Александров" и в отсечката между метростанция "Сердика" и ул. "Позитано". Автомобили не се допускат по бул. "Мария Луиза".

Засилено присъствие на униформени има около джамията и институциите в района.

Поводът за протеста е арест на двама членове на "Национална съпротива" миналата седмица, който според организаторите са опитали да предадат задържани от тях преселници на полицията.

Над 600 души са потвъдили предварително във Фейсбук, че ще участват в проявата.

"Съратници, утре 18 часа площад света Неделя!

Освободим ли Лъвов мост от арабите, ще освободим и България! Падне ли Лъвов мост, ще загубим и България! ", написа вчера на стената си един от организаторите на проявата - Благовест Асенов.

Според предварителния план на организаторите им началото е от 18.00 часа със сборен пункт пл. „Света Неделя” пред храм паметника „Света Неделя” и маршрут на придвижване по бул. „Княгиня Мария Луиза” до пл. „Лъвов мост”.

Организаторите на едно от шествията, което ще продължи до 22.00 часа, са заявили и обратен маршрут по бул. „Княгиня Мария Луиза”, наляво по бул. „Цар Освободител” до пл. „Народно събрание”.

На сборното за двете шествия място ще бъдат изградени филтровъчни пунктове, на които полицейски служители ще извършват проверка за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки/. Няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България