Започна първото пленарно заседание на парламента за 2020 г.

Снимка: Пламен Стоименов

С кворум от 139 народни представители започна деветата сесия на 44-ото Народно събрание.

Новата сесия бе открита от председателя на парламента Цвета Караянчева. Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание сезонът тя започна с химна на Република България и този на Европейския съюз. По традиция парламентарно представените сили ще излязат с декларации за новия политически сезон.

Снимки: Пламен Стоименов

Да си пожелаем здраве и сили през 2020 г. да служим достойно на Република България, заяви Караянчева. "Уважаеми колеги, днес е първият пленарен ден на 44-ото Народно събрание за 2020 г. Нека да ни е честита, нека да си пожелаем здраве и сили, за да изпълняваме успешно държавническата си мисия и да служим достойно на Република България. Да работим така, че да отговорим на очакванията на българските граждани", каза още Караянчева.

"Вярвам, че през предстоящата сесия всеки един от нас ще положи усилия за постигане на повече разбирателство и продуктивни дебати", допълни още председателят на парламента.

Днес народните представители ще гласуват оставката на Нено Димов като министър на околната среда и водите, както и канидартурата на Емил Димитров да заеме поста.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика