Започна първото по рода си младежко експо

На близо 40 шатри, разположени до Младежки център Пловдив край Гребната база, представители на младежки организации от България и чужбина представят дейността си по креативен и интересен начин. От днес те ще имат възможност да обменят опит и идеи за съвместна работа. Какво точно е тяхната сфера на дейност лично се запознаха зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, кметът на район „Западен“ Димитър Колев и председателят на ОбС Савина Петкова. Те присъстваха на откриването на първото Младежко експо (Youth Expo – Create your future!), организирано от Нацоналната мрежа на младежките центрове.

"Окончателното финансиране на проекта за Младежки център–Пловдив е малко над 3 096 000 лв., в които са включени изграждането на центъра, издръжка и заплати на служителите“, заяви зам.-кметът Георги Титюков. В Пловдив е един от четирите младежки центъра в България, изградени по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, като останалите три са във Враца, Стара Загора и Добрич.

През 2016 г. се сключи споразумение за учредяване на Националната мрежа на младежките центрове по Програма  "Деца и младежи в риск" на МОН между четирите младежки центъра. Мрежата има за цел да работи за признаване на младежката работа в България и за създаването на общ стандарт за работата с младежта чрез предварително планирани и координирани действия, които да отговарят на стандартите на Съвета на Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини