Започна реконструкцията на ГКПП-Кулата

Снимка: МВР/Архив

Дълго чаканата реконструкция на ГКПП-Кулата стартира . Заради това от Агенция „митници“ предупредиха,че са възможни промени в организацията на движението през ГКПП-Кулата.

Ремонтните работи на пункта ще се осъществяват на етапи, за да не се спира преминаването на превозни средства. Настилката на трасетата за леки и товарни автомобили ще бъде подменяна на няколко етапа. На етапи ще бъдат подменени и четири от шестте канара на пункта, като постоянно ще работят по два кантара в посока. След ремонта всички везни на ГКПП- Кулата ще бъдат разположени на нивото на настилката. Очаква се тази мярка да облекчи и ускори преминаването на товарните автомобили.

При ремонта ще бъдат подменени още подземната инфраструктура и осветлението, ще се ремонтира навесната конструкция над пътното платно, ще бъде модернизиран съществуващия трафопост, ще се поставят нови кабини за работа на служителите, ще бъдат изградени нова рентгенова площадка, както и пречиствателна станция за отпадните води. Реконструкцията на ГКПП- Кулата се очаква да приключи през пролетта на следващата година.

Коментари

Задължително поле