15 отнети книжки при акция на СДВР Съставени са 24 акта и 16 фиша

Менда Стоянова пред „Труд“: Няма риск за валутния борд

Жрици на любовта търсят маскировка

Доброто държавно и лошото частно билетче Законопроектите на Валери Симеонов и на министър Горанов не могат да съществуват заедно, тъй като се отричат

Чистена таранка по 3 лева в Бургас

Китайски учени: Коронавирусът започва все по-лесно да се предава от човек на човек

Перлата на Пирин се нареди до Кицбюел

Вандали повредиха фонтана до общината в Сливен

Банско изстреля Шифрин на върха

Появи се запис, на който Тръмп заповядва да уволнят американската посланичка в Украйна (ВИДЕО)

Освещават новия храм „Св.Прокопий Варненски „ в края на юни

5000 лева глоба и условна присъда получи сливенец за държане на 20 литра прекурсори за дрога

Жълт код за поледици е обявен за утре в няколко области в страната

Разширяват „синята зона“ във Варна Осигуряват нови близо 5800 паркоместа в широкия център на града

Дворецът в Балчик огря със славата си Чехия Директорът на културния институт Жени Михайлова получи символичния ключ на град Валмез

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

Днес бе даден старт на изпълнението на проекта за закриване и рекултивация на съществуващото старо депо за отпадъци на община Пазарджик, което се намира в землището на село Алеко Константиново. В официалната церемония по първа копка участваха директорът на РИОСВ – Пазарджик Костадин Гешев, кметът на общината Тодор Попов и областният управител Стефан Мирев. Молебен за здраве и благоденствие на хората от селото и строителите, които ще се справят с реализацията на проекта, отслужи отец Борис, съобиха от МОСВ.

Проектът е на стойност над 4,7 млн. лв. и се финансира със средства от ПУДООС. Площта за оформяне на рекултивационната повърхност е 95 336 кв. метра. Ще бъде изградена и система за улавяне и събиране на филтрационни води от тялото на депото. То е било в експлоатация от 1962 г. до ноември 2017 г. Целта на проекта е да се допринесе за постигането на националните цели за намаляване отрицателното въздействие върху околната среда от дейностите по третиране и обезвреждане на отпадъците.

В съседство вече се изгражда компостиращата и сепариращата инсталация към новото сметище, а със завършването на Пречиствателна станция цикълът ще бъде напълно затворен. Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на всички партньори на общината и си постави за цел изграждане на втора клетка на депото.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.