Започна седмицата на италианската кухня по света

До 20 ноември в целия свят с над 100 събития ще бъде отбелязана Седмицата на италианската кухня по света. У нас са предвидени дегустации на италиански вина и мезета, на кафе, шоколад, сладкиши, вечери, приготвени от известни италиански готвачи. Мотото на тазгодишното издание бе представено по време на неформална вечеря в София, организирана от Италианската търговска камара в България. Седмото издание на Седмицата на италианската кухня по света се провежда под надслов „Задружност, устойчивост и иновация: съставките на италианската кухня за здравето на хората и защитата на планетата“.

Кампанията цели да подчертае достойнствата на италианската кулинарна традиция в чужбина като отличителен елемент на марката "Италия", като в същото време подкрепя износа на продукти от сектор земеделие и хранително-вкусова промишленост.

Като част от програмата шеф Лука Малакрида (капитан на APCI CHEF ITALIA – Националния отбор на Асоциацията на италианските професионални готвачи) ще проведе кулинарен курс в Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светове". Събитието е благотворително.

10 традиционни италиански рецепти, подготвени от шеф Рита Монастеро, ще бъдат издадени в двуезична книжка и разпространени безплатно в рамките на Седмицата.

В България "Седмицата на италианската кухня по света" се организира от Посолството на Република Италия в България, Италианската търговска агенция – ИТА София, Италианския културен институт в София, Италианската готварска академия и се популяризира от Министерството на външните работи на Република Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика