Започна срещата Борисов-Путин в Кремъл (СНИМКИ)

Борисов, Путин

Руският президент: Много се радвам, че приехте поканата ми. Българският премиер: Русия винаги е имала своето влияние в Европа

Започна срещата на българския премиер Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин. Двамата ще разговарят на втория етаж на Кремъл, в представителния президентски кабинет.

От нашата делегация в разговорите участват вицепремиерът Томислав Дончев, енергийният министър Теменужка Петкова и посланика ни в Москва Бойко Коцев.

От руска страна на срещата са Юрий Ушаков, външнополитически съветник на Путин, Денис Мантуров – министър на промишлеността и търговията и Александър Грушко, зам.-министър на външните работи, отговарящ за Европа.

Уважаеми г-н премиер, сърдечно ви приветствам. Много се радвам, че приехте поканата ми, обърна се Путин към Борисов. Скоро отбелязахме 140 г. от Освобождението и чествахме 24 май.

Това ми е трета среща. Първата беше в Гданск, втората в София и третата сега. Чувахме се по телефона, обменяхме мнения, каза Борисов. Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим. В сферата на сигурността и борбата с тероризма работим много добре с вашите служби. Добре работим и в сферата на туризма и земеделието, каза още българският премиер.

След 10-15 дни светът ще е футбол, желая ви успехи на световното по футбол, пожела Борисов.

Откритата част на срещата приключи. Очаква се пресконференция след разговорите.

Коментари

Задължително поле