Започна строителството на бизнес сграда до детска площадка в Благоевград, въпреки протестите на жителите

Започна строителството на бизнес сградата до детска площадка в жк. "Еленово" в Благоевград, въпреки подписката и пет дни протести, предаде БГНЕС.

В 10 ч. днес багерът премина през зелената площ. Десетина протестиращи се опитаха да му блокират с телата си пътя, но полицията ги изблъска. След това багерът започна да кърти плочките и бордюрите от построената в началото на годината пътека към детската площадка.

„Това е абсурдистан, а не България”, каза една от намиращите се на площадката майка. Други пък кълняха, полицаите, общинарите, че наред с тях депутатите и дори президента.

Влизането на багера, завари на площадката майки и баби с деца и внучета, които вече ще трябва да играят на площадката в съседство с праха, който ще се носи по време на изкопните работи. Събрани са и над 400 подписа срещу строителството на бизнес сградата. Според живущите в района на мястото на започналия строеж трябвало да се разшири детската площадка, но имотът от общински стана частен. За довечера жителите от района се заканиха с голям протест.

Протестите срещу строежа на бизнес-сграда с ресторант в съседство с детска площадка на ул. „Преслав” започнаха на 27 септември. След заграждането с колове на частния вече имот, живущи в квартала събориха оградата. Жители на квартала в знак на протест срещу строителството блокираха улица „Преслав”, на място пристигна главният архитект на общината Васил Тинчев, който обяви, че всичко около строежа е законно. И каза, че багерите ще влязат откъм улицата, а тротоарите възстановени след построяването на сградата за сметка на инвеститора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България