2021 г. изплащат първите допълнителни пенсии

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София за четвърти път

Нивите в Шумен поскъпнаха с 500%

Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Нина Добрев приета в болница по спешност

Хилария Болдуин отново загуби бебето Втори спонтанен аборт за една година

Областният управител на София към общинските съветници: До края на мандата си работете в полза на столицата

Арестант избяга в Бургас Извели го да чисти, ударил охраняващия го полицай с дръжката на метлата

Джип уби пешеходец на бул. „Симеоновско шосе“ в София

Кола връхлетя върху пешеходка в Търново Сигнал за инцидента е подаден в полицията след 7 часа

Симфониците свирят „Хари Потър” Концерт с музиката на Джон Уилямс преди премиерата на „Междузвездни войни”

Бързи и яростни коли за продан 21 автомобила на Пол Уокър отиват на търг

Разкриха младеж, задигнал ловно куче в Елена Разследват побой на питбул в Павликени

Откриха дрога в колата на младеж в Горна Оряховица

Задържаха 9 коли и каруци с 30 кубика дърва

Започна строителството на компостираща инсталация в Монтана

Първа копка за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци, направиха в Монтана кметът Златко Живков и ръководителят на управителния орган на оперативна програма „Околна среда” Валерия Калчева.

Съоръжението ще преработва 6150 тона годишно, ще намали количеството на депонираните отпадъци, генерирани на територията на община Монтана и ще произвежда биотор за нуждите на общината и стопаните в нея.

Компостиращата инсталация ще бъде разположена на територията на Регионално депо за неопасни отпадъци Монтана, на седем километра югоизточно от града. А строителството й трябва да приключи за три месеца. Стойността на проекта е 6 150 000 лева, от които 85 на сто са безвъзмездна помощ от Европейския съюз.

„Това е поредната стъпка на местната власт в последователната политика за подобряване на околната среда и качеството на живот на хората тук”, заяви Живков.

От 2003 г. досега община Монтана реализира серия от екологични проекти , сред които са изготвяне на програма за управление на отпадъците, изграждане на депо за твърди битови отпадъци, градска пречиствателна станция, сепарираща инсталация, воден цикъл, депо за едри и опасни отпадъци и система за разделно събиране. В ход са вече и два проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух , припомни градоначалникът.

„Община Монтана има устойчива ангажираност за подобряване качеството на околната среда и от там качеството на живота на хората”, каза Валерия Калчева. Тя изрази увереност, че местната управа има сериозен опит и достатъчно капацитет да се справи с новия екопроект.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.