Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Заработи общностен център в подкрепа на децата и родителите във Велико Търново

Снимки: Община Велико Търново

Стартира дейността на новия „Общностен център „Царевград” във Велико Търново. Екип от 30 специалисти ще предоставя интегрирани услуги за деца на възраст от 0 до 7 години и за техните родители. С тях ще се работи както в сградата на бившия пионерски дом, където е базиран „Общностен център Царевград”, така и по домовете.

unnamed-7

Новоназначените след конкурс служители са от сферите на образованието, социалните дейности, здравеопазването, психологията. Те бяха приветствани от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” и ръководител на проекта „Общностен център Царевград” Росица Димитрова. „Целта е родителите да получат тези грижи, които са им необходими, за да се справят с трудностите при отглеждането и възпитаването на децата. Семействата да останат здрави и единни и да се предотврати прилагането на т.нар. институционална грижа”, подчерта Росица Димитрова.

Създаването на „Общностен център за деца и родители Царевград” стана възможно чрез одобрен проект на Общината, получил финансиране чрез схема „Услуги за ранно детско развитие” по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на дейностите е в размер на 653 401 лева, а продължителността ще е до края на октомври 2018 г.

Специалистите ще подкрепят децата и родителите в услугите: „Ранна интервенция на уврежданията”; „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания”; „Формиране и развитие на родителски умения”; „Семейно консултиране и подкрепа”; други услуги, които „Общностен център за деца и родители Царевград” – гр. Велико Търново има амбициите да предoставя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.