С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 юли 2018

Вътрешният министър: Чумата е страшна, притесних от това, което чух

Нарушено качеството на водата в десетки басейни в София

Путин: Сорос се меси навсякъде, но нима това е позиция на американската държава?

Евроексперти оценяват психиатрията ни Предстоят обиколки из болници и запознаване с проблемите в сектора

Най-добрият губещ за всички времена

Искат мерки срещу сивата икономика

Инфлацията достигна над 5-годишен рекорд

По-голяма прозрачност при онлайн резервациите

Министерство на отбраната ще търси експерти по киберсигурност

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Тръмп (ВИДЕО)

Валери Симеонов: Нерегламентирана търговия е вкарала чумата от Турция

Заработи общностен център в подкрепа на децата и родителите във Велико Търново

Снимки: Община Велико Търново

Стартира дейността на новия „Общностен център „Царевград” във Велико Търново. Екип от 30 специалисти ще предоставя интегрирани услуги за деца на възраст от 0 до 7 години и за техните родители. С тях ще се работи както в сградата на бившия пионерски дом, където е базиран „Общностен център Царевград”, така и по домовете.

unnamed-7

Новоназначените след конкурс служители са от сферите на образованието, социалните дейности, здравеопазването, психологията. Те бяха приветствани от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” и ръководител на проекта „Общностен център Царевград” Росица Димитрова. „Целта е родителите да получат тези грижи, които са им необходими, за да се справят с трудностите при отглеждането и възпитаването на децата. Семействата да останат здрави и единни и да се предотврати прилагането на т.нар. институционална грижа”, подчерта Росица Димитрова.

Създаването на „Общностен център за деца и родители Царевград” стана възможно чрез одобрен проект на Общината, получил финансиране чрез схема „Услуги за ранно детско развитие” по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на дейностите е в размер на 653 401 лева, а продължителността ще е до края на октомври 2018 г.

Специалистите ще подкрепят децата и родителите в услугите: „Ранна интервенция на уврежданията”; „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания”; „Формиране и развитие на родителски умения”; „Семейно консултиране и подкрепа”; други услуги, които „Общностен център за деца и родители Царевград” – гр. Велико Търново има амбициите да предoставя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.