Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Статуята на свободата затвори за посетители

Заработи общностен център за деца и родители в Търново

Заработи новият общностен център за деца и родители „Царевград” във Велико Търново. Създаването му стана възможно след защитен проект по схема „Услуги за ранно детско развитие”, част от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на дейностите е в размер на 653 401, 29 лева, като те ще продължат до края на октомври 2018 г.

Интегрираните социални услуги за деца на възраст от 0 до 7 години и техните родители ще се предоставят в сградата на бившия пионерски дом. 30 специалисти от сферите на образованието, психологията, социалните дейности и здравеопазването ще се грижат за ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа на малчуганите в нужда. Работа с родителите и здравни консултации за децата от целевата група са друга част от услугите.

75 лица с увреждания и хора на възраст над 65 години, които живеят в условията на частична или пълна невъзможност за самообслужване или в риск от социална изолация, са получили подкрепа от Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или домашна среда във Велико Търново. В това число влизат и 16 деца с трайно намалена възможност за социална адаптация.

Центърът работи от началото на юни по проекта „Подкрепа за независим живот”, защитен от Община Велико Търново по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година. Към настоящия момент момента почасови социално-здравни услуги и психологическо консултиране се предоставят на 71 лица от целевите групи. 40 от тях ползват социалната услуга личен асистент, а останалите – домашен помощник. Общата сума на безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 499 599 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.