Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Заработи общностен център за деца и родители в Търново

Заработи новият общностен център за деца и родители „Царевград” във Велико Търново. Създаването му стана възможно след защитен проект по схема „Услуги за ранно детско развитие”, част от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на дейностите е в размер на 653 401, 29 лева, като те ще продължат до края на октомври 2018 г.

Интегрираните социални услуги за деца на възраст от 0 до 7 години и техните родители ще се предоставят в сградата на бившия пионерски дом. 30 специалисти от сферите на образованието, психологията, социалните дейности и здравеопазването ще се грижат за ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа на малчуганите в нужда. Работа с родителите и здравни консултации за децата от целевата група са друга част от услугите.

75 лица с увреждания и хора на възраст над 65 години, които живеят в условията на частична или пълна невъзможност за самообслужване или в риск от социална изолация, са получили подкрепа от Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или домашна среда във Велико Търново. В това число влизат и 16 деца с трайно намалена възможност за социална адаптация.

Центърът работи от началото на юни по проекта „Подкрепа за независим живот”, защитен от Община Велико Търново по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година. Към настоящия момент момента почасови социално-здравни услуги и психологическо консултиране се предоставят на 71 лица от целевите групи. 40 от тях ползват социалната услуга личен асистент, а останалите – домашен помощник. Общата сума на безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 499 599 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.