Заработи платформа за сигнали срещу нарушения

Столичани вече могат да подават сигнали за нередности в София на специално разработена за целта мобилна платформа, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова. При нередности ще реагират структурите на общината. Сигнали могат да се подават на сайта grajdanite.bg, както и на съответното мобилно приложение. Гражданите могат да съобщават за неправилно паркиране – върху зелени площи, детски площадки, паркове и др.; бездомни кучета; нерегламентирани сметища; сигнали за улично осветление; бездомни хора във връзка с предстоящото застудяване; изоставени автомобили.

“До този момент чрез използването на платформата са подадени над 70 000 сигнала, а регистрираните граждани са над 55 000 души”, посочи Фандъкова. По думите є услугата дава възможност за контакт и между този, който подава сигнала и тези, които присъстват в сигнала като нарушители. “1000 са извиненията на нарушителите”, допълни кметът. Тя заяви, че общината има различни канали за получаване на сигнали, като най-често се използва Контактният център, но по този начин решаването проблема става по-бавно, отколкото чрез новата платформа.

До момента пет районни администрации - “Слатина”, “Красно село”, “Люлин”, “Витоша” и “Лозенец”, са се включили в системата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България