Заради двойната трагедия в Бургас поставят постоянен патрул на Моста

Д-р Галина Милева, съдебен лекар: Няма удар, децата са удавени

Заради двойната трагедия на моста в Бургас, на съоръжението вече е поставен постоянен патрул. Това съобщиха от общината в морския град.

Шефът на службата за охрана на обществения ред и сигурност- Веселин Василев обяви, че патрул ще следи за реда на моста през светлата част на денонощието, след като две момчета- на 13 и 18 години намериха смъртта си след скокове от моста. Както вече "Труд" писа, в неделя, 13 годишното сираче Николай и 17 годишният Ясен, намериха смъртта си, след като скочили от обявения за символ на Бургас мостик. В морето в неделя е имало и мъртво вълнение.

"Няма удар, децата са удавени. Разбрах, че заради мъртвото вълнение е имало много опасни водовъртежи и може те да са станали причина за нещастието", каза пред "Труд" д- р Галина Милева, която е правила аутопсиите на удавниците.

Николай е от дома за сираци "Ронкали" в квартал "Банево". За него не се знае как се е озовал на моста , кога е скочил и колко време тялото му е престояло във водата.  13- годишното момче е син на застреляната от баща му 30 годишна Виолета Иванова. Преди 8 години, навръх рождения ден, съпругът и- Тодор, който не можел да се примири с раздялата им, влетял в двора на къщата на жената в квартал "Сарафово" и я застрелял. После се опитал да убие и брата на Виолета, но не успял, понеже пистолетът засякъл.

Николай и по- малкото му братче останали на грижите на баба им, но тя грохнала и не могла да се грижи за тях дълго. Дала ги в дома за сираци. Другото удавено момче- Ясен, от бургаския комплекс "Меден рудник" пък казал на родителите си, че отива на разходка в центъра на Бургас. Според очевидци, Ясен се хванал на бас за 20 лева, че може да скочи от втория етаж на моста и се хвърлил безразсъдно оттам. 

Скоковете от моста са традиция за бургазлии от години. Именно заради опасните железа, камъни и други тежки предмети, довлечени от бурите през зимата, скоковете са забранени от няколко лета. Глобата е до 2 000 лева. Отделно от това, животоопасен е и фактът, че морската вода още е студена и рязката смяна на температурата при скока, може да е фатална. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България