Заради изискване на ЕС се заформи опашка на ГКПП-Кулата-Промахон

Опашка от близо 3 километра се заформи в петъчния ден на ГКПП-Кулата-Промахон. Освен тирове на колоната имаше и леки автомобили. Струпването е започнало още през нощта, разказаха водачи. Причината за позабравените опашки след гръцката блокада били нови изисквания на Европейския съюз, които влезли в сила от 7 април.

Промените задължават държавите-членки на Европейския съюз, да извършват стопроцентов контрол в съответните бази данни на всички лица, включително и на гражданите на Европейския съюз, които се ползват от правото на свободно движение.

Проверките се извършват в данните на Шенгенската информационна система и на Интерпол. Следи се още за откраднати и изгубени документи за пътуване.

Заради новите промени се изисква повече време за проверки на пътуващите и това е довело до натрупването на колона,разясниха дежурни от Гранична полиция.Освен това и трафикът се е увеличил на пункта. Шофьорите на тирове започнаха да се предупреждават за влизането на новите изисквания още предния ден . Въоръжили сме си нервите, така че няма проблем, коментираха изчакващи на пункта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони