Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте посещението на Бойко Борисов в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Александър Вучич: Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа

„Зелените“ пак лъжат, този път за „Корал“ Няма защитени растителни видове в имота край плажа, собственост на испански мега инвеститор

Алексис Ципрас: Когато говорим за Западните Балкани става дума за Европа

Разпределят парите от продажбата на Общинска банка

Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния: Уверявам Бойко Борисов в нашата подкрепа за постигане на целите на Българското председателство

Заради изискване на ЕС се заформи опашка на ГКПП-Кулата-Промахон

Опашка от близо 3 километра се заформи в петъчния ден на ГКПП-Кулата-Промахон. Освен тирове на колоната имаше и леки автомобили. Струпването е започнало още през нощта, разказаха водачи. Причината за позабравените опашки след гръцката блокада били нови изисквания на Европейския съюз, които влезли в сила от 7 април.

Промените задължават държавите-членки на Европейския съюз, да извършват стопроцентов контрол в съответните бази данни на всички лица, включително и на гражданите на Европейския съюз, които се ползват от правото на свободно движение.

Проверките се извършват в данните на Шенгенската информационна система и на Интерпол. Следи се още за откраднати и изгубени документи за пътуване.

Заради новите промени се изисква повече време за проверки на пътуващите и това е довело до натрупването на колона,разясниха дежурни от Гранична полиция.Освен това и трафикът се е увеличил на пункта. Шофьорите на тирове започнаха да се предупреждават за влизането на новите изисквания още предния ден . Въоръжили сме си нервите, така че няма проблем, коментираха изчакващи на пункта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.