Заради силен тайфун: МВнР призовава българските граждани да се въздържат от пътуване в Япония

Снимка: МВнР

Ситуационният център на Министерството на външните работи съобщи, че полети и влакове са отменени заради мощния тайфун "Ампил" в Япония.

От ведомството призовават българските граждани, пребиваващи или планирали пътуване до страната, да се въздържат от пътувания през следващите два дни, да спазват препоръките на местните власти и да следят редовно уеб страницата на Японската метеорологична агенция.

Японската авиокомпания ANA е отменила около 280 вътрешни полета, планирани за 16 август, а Japan Airlines е отменила 191 вътрешни и 26 международни полета.

Днес се очаква да бъдат отменени и основни трасета от японската железопътна мрежа, включително отсечката между Токио и Нагоя. 

Япония преустанови стотици полети и препоръча на близо 10 000 домакинства в някои райони около Токио да се евакуират заради силен тайфун, който предизвика прекъсване на електрозахранването, предаде "Ройтерс".

Японската метеорологична агенция категоризира тайфуна като "много силен" в четвъртък, докато "Ампил" преминаваше край тихоокеанското крайбрежие на главния японски остров Хоншу.

Очаква се в петък следобед "Ампил" да се насочи към източния регион Канто, в който се намира и столицата Токио.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България