Заради Тотев ГЕРБ избяга от Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев Снимка: Архив

Партийният актив на ГЕРБ ще се събере на 20 и 21 януари в столичния “Витоша парк хотел” в Студентския град.

Мероприятието, организирано от Цветан Цветанов, трябваше да е в Пловдив, във фамилния хотел на кмета Иван Тотев “Империал”. Във вторник обаче Софийската градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Тотев. Обвинението е за престъпление по служба, от което са настъпили вреди за общината за 1 000 000 лева. Престъплението е квалифицирано по чл. 282. Според обвинението в периода от 30 април до 17 ноември 2014 г. в гр. Пловдив като длъжностно лице – кмет на община Пловдив – и като възложител на обществени поръчки Иван Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на “Зоокът Пловдив”.

Цветанов веднага бил попитан дали не е конфузно след обвинението на Тотев партийците да се събират в “Империал”. Това наложило по спешност вчера да бъде търсен хотел в София. На сбирката се очаква да бъде направен анализ на резултатите от президентските избори и ГЕРБ да обяви своята нова платформа за управление на страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.