Заразените в Япония надхвърлиха 100 000 души

Япония, коронавирус

Япония регистрира 808 нови случая на коронавирус през последното денонощие, предаде Асошиейтед прес, като се позова на министерството на здравеопазването, предаде БТА.

Общият брой на заразените в страната вече е 100 334, като към тях са причислени и 712-те пасажери на круизен кораб, който хвърли котва в японско пристанище по-рано през годината.

Около една трета от регистрираните случаи са в столицата Токио, където за изминалите 24 часа са били установени 221 нови заразени.

Общият брой на смъртните случаи от коронавирус в Япония е над 1700.

Според експерти страната досега е успяла да избегне "експлозия" на епидемията, до каквато се стигна в Европа и САЩ, без да въвежда карантина, най-вероятно благодарение на масовата употреба на предпазни маски и дезинфектанти, както и заради други превантивни мерки, сред които спазването на физическа дистанция.

Япония обяви извънредно положение през април и май и през август премина през по-слаба втора вълна на заразата, но впоследствие регистрира бавно увеличаване на броя на случаите в северните префектури, което породи опасения от тежка епидемия през зимата.

Коментари

Задължително поле