Засадиха още 150 дръвчета в парк „Лаута“ в Пловдив

Нови 150 дръвчета, сред които 100 чинара, 30 борчета и ели и 20 еводии, бяха засадени в четвъртък при поредната мащабна залесителна акция в парк „Лаута“ в Пловдив.

„Близо 80 дка ще достигне единственото по рода си през последните десетилетия разширение на парк „Лаута“, което осъществяваме по идея на кмета на Пловдив Иван Тотев. След много разговори с жителите от съседните блокове успяхме да ги убедим и с тяхно съгласие да премахнем обособените на общинска земя лични земеделски стопанства.

С паважна пешеходна алея свързахме зоните А10 и А12. В края на ноември от двете й страни засадихме 200 декоративни дръвчета от вида червенолистна слива. Сега предстои да направим детска площадка, така че мястото да стане още по-привлекателно.

Радвам се, че успяваме да развиваме парка, който все повече се утвърждава като любимо място на всички пловдивчани“, коментира кметът на район „Тракия” Костадин Димитров, който лично се включи в залесителната акция.

В нея участваха също и заместник-кметът на район „Тракия“ Йордан Илиев, директорът на общинско предприятие „Чистота” Иван Стоянов, общинските съветници Вера Тоскова и Иван Вичков, директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Мирослав Димитров, служители от районната администрация и общинско предприятие „Градини и паркове“ начело със своя шеф инж. Стоян Алексиев.

Той пък допълни, че тази есен неговите служители са почистили, подравнили и обогатили с почва терен от около 22 декара. Той прогнозира, че до 5 години новите дръвчета вече ще правят сянка. За доброто им развитие допринасят изградените поливни системи и постоянните грижи. По думите му през последните няколко години в „Тракия“ са засадени над 5000 фиданки, като напоследък всички дръвчета са собствено производство на ОП „Градини и паркове“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони