Засекретиха процеса срещу кмета на Карлово в Пловдивския районен съд

Делото срещу кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, което тръгва отначало в Пловдивския районен съд, бе засекретен и ще тече при закрити врати. Изненадващото решение от 19 септември (вторник) е на съдията Николай Ингилизов, който обясни, че по процеса има секретни материали.

Повече от година същото дело се разглеждаше в Районния съд в Карлово без от залата да бъдат извеждани представителите на медиите заради наличие на СРС-та. До преместването на процеса в Пловдивския районен съд с решение на ВКС (Върховния касационен съд) се стигна, след като през април 2017 г. магистратите от Карлово си направиха самоотвод, точно преди да започнат финалните пледоарии.

Срещу д-р Емил Кабаиванов е повдигнато обвинение по чл.202, ал.2, т.1 и т.3, вр. чл.201, вр.чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че в периода от 24.04.2013 г. до 30.04.2014г. в град Карлово при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – кмет на община Карлово, е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лв.

Парите са собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между МОСВ (Министерство на околната среда и водите) и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд за „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр.Карлово", връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, като присвоените средства са предоставени на българската държава от Европейския съюз.

Според прокуратурата кметът Кабаиванов е назначил по проекта за изграждане на пречиствателна станция съпартийците си от СДС Никола Хаджийски и Милко Стрехин, които получавали заплати, без изобщо да ходят на работа.

Желание за видео-жестов превод се заявява 24 часа по-рано посредством специална календарна система, която глухият човек използва. Община Пловдив получава имейл за деня и часа, в който глухият е заявил желание да се възползва от услугата. Стартът на новата услуга съвпада и с отбелязването на Международната седмица на глухите – 18-24 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България