Засенчиха Меси в юбилейния му мач

Лионел Меси не успя да блесне в своя мач №600 за „Барселона“. Но си намери достоен заместник Пако Алкасер заби двата гола за домакинската победа с 2:1 над „Севиля“. Каталунците не са загубили нито точка у дома и преди снощния мач на „Реал“ срещу „Лас Палмас“ водят с 11 пункта пред големия враг.

Новият треньор на „Барса“ Ернесто Валдерде се превръща и в голям психолог. Веднага след двубой той засипа с похвали Луис Суарес. Уругвайският нападател изживява най-слабия си старт на сезона. От началото му има само три гола. От последното попадения на Суарес са изминали 451 минути – при 1:1 срещу „Атлетико“ на 14 октомври.

„Луис има инстикт на убиец и е безкрайно важен за нас“, отсече Валверде.

Въпреки че е безпощадна у дома, „Барса“ още не впечатлява с играта си. „Севиля“ се представи много дръзко на „Камп Ноу“ и дори стигна до 1:1. Все пак в 65-ата минута Алкасер, който рядко получава шанс за изява, вкара втория си гол.

„Барселона“ е задвижил операция за привличането на още един футболист от Висшата лига. В полезрението на каталунците освен Фелипе Коутиньо от „Ливърпул“ е и датският плеймейкър на „Тотнъм“ Кристиян Ериксен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят