Засилват контрола на фирмите за зимно почистване

По искане на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, контролът на фирмите за зимно почистване ще се засили. От тази година Кризисният щаб ще получи достъп до системата за наблюдение на снегорините. Областна администрация Бургас е първата в страната, която при бедствие ще може да следи и координира в реално време работата на почистващата техника. При криза, на място в бургаската институция, ще могат да се контролират всички дейности на почистващите фирми.

До този момент наблюдението се извършваше само от Пътното управление в града. От тази зима с информацията ще разполагат и останалите институции от кризисния щаб. Чолаков настоя за това нововъведение пред АПИ още миналата година с аргумента, че се губи ценно време в събиране на информация. По думите му мярката ще осигури по-бързо взимане на решения и осигуряване на адекватни действия по време на бедствени ситуации.

„Техниката ще бъде насочвана и концентрирана в най-проблемните участъци, ще имаме точна информация за броя на почистващите машини и местата, на които работят във всеки един момент, ще се засили контролът върху почистващите фирми“, коментира Чолаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България