Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Засилват контрола срещу свободното движение на коне и крави

Областният управител свика извънредна среща с ръководителите на институциите в областта във връзка със сигнала от Медвен.

Жителите на котленското с.Медвен събраха подписка срещу местен животновъд и сезираха областния управител на Сливен Чавдар Божурски, съобщиха от областната администрация. Хората се оплакали от стопанина за това, че не осъществява надзор и достатъчно грижи за стадото си от говеда, в резултат на което животните се движат свободно в землищата на пет населени места, причиняват материални щети на нивите и другите имоти на хората, влизат в селата, в дворовете и представляват реален риск за тежки пътни произшествия.

В отговор на сигнала институциите в областта предприемат съвместни действия за прекратяване на нарушенията в конкретния случай, както и за ликвидиране на подобни проблеми в други населени места. До края на месеца ОДБХ ще предостави информация на МВР, горските стопанства и общините за регистрираните животновъди, както и за отглежданите от тях животни.

Целта е да се извършат проверки за реални броя на животните, както и за съразмерното използване на пасищата. При констатиране на свободно, безнадзорно движение на крави, говеда, коне и други домашни животни ще се прилага буквата на закона, която предвижда евтаназия на животните. Проучва се възможността при обявяване на процедури за дърбодобив да бъде включено допълнително изискване към кандидатите, което да ги задължи при извършване на дейността да използват само чипирани, официално регистрирани коне. „Обсъдихме съвсем конкретни стъпки и координирахме усилията си, за да има реален резултат“, коментира областният управител Чавдар Божурски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.