Засилва се индустриалният интерес към складовите бази край Пловдив

Повече сделки в сегмента на складовите бази и като цяло в сферата на индустриалните площи се очакват през тази година, коментират брокери на недвижими имоти. Пазарът на бизнес имоти ще продължи да се развива активно през следващите месеци, прогнозираха експерти и от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп. Според тях водещи критерии за избор остават локацията, добрата инфраструктура и ниските оперативни разходи. Интересът е не само към подходящи терени за строеж, но и към вече готови складови бази, които веднага могат да бъдат наети. Сред предпочитаните варианти за наемане на площи, са тези на ключови локации, в близост до основни пътни артерии, с изградена инфраструктура и помещения, подходящи за съответния бизнес.

Компанията притежава и управлява складови бази в селата Стряма и Бенковски. Запитванията и интересът към тях в последните месеци се увеличава. Изключително комуникативна и атрактивна е локацията на складовата база в Бенковски, разположена непосредствено до автомагистрала Тракия и само на 7 км от град Пловдив. Площта на терена е 31 000 кв.м., а площта на складовете 10 700 кв.м. Складовите помещения варират от 210 до 1150 кв.м., имат осигурена необходимата прилежаща инфраструктура и с достатъчно пространство за маневриране на транспортни средства. Складовата база в Стряма е разположена на 8 км от автомагистрала Тракия и на 20 км от Пловдив. Площта на терена е 33 000 кв.м., а на складовете 14 000 кв.м. Големината на складовете варира от 240 до 2 500 кв.м. Осигурено е видеонаблюдение и охрана. Предимство и на двете бази е възможността за обединяване на складовите площи в зависимост от нуждите на компаниите.

Основно фирмите се насочват към наемане на складови и промишлени помещения до големите градове, като районът на Пловдив е все по-предпочитан заради индустриализацията и организирането на много нови бизнеси там. Развитата пътна инфраструктура (летище Пловдив в близост и преминаването на основни пътни артерии) прави региона фаворит за индустриални и логистични компании.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони