Засилени проверки за автентичност на теста за COVID-19 от сряда на "Промахон"

Засилват се проверките на всички гранични пунктове на страната с основен акцент ГКПП "Кулата"-"Промахон". От ранните часове на сряда тестовете на преминаващите ще бъдат внимателно проверявани дали не са фалшифицирани и подвеждащи.

Контролът за влизане от Албания към Гърция също се засилва.

Гърция пуска директни полети от Великобритания на 15 юли и от Швеция на 22 юли.

Отварянето на граници с други страни извън ЕС, като САЩ, ще стартира от 30 юли само с отрицателен тест за COVID-19.

Новите мерки за коронавируса бяха обявени от правителствения говорител Стелиос Пецас след увеличаването на случаите и след среща с премиера Мицотакис, която се проведе днес.

Увеличения брой на заболели преминали през граничните пунктове на страната, предизвика безпокойство в гръцките власти, които реагираха незабавно и наложиха извънредни мерки за преминаване през граничните пунктове.

От 1 до 11 юли 2020 г. на входните порти на страната са извършени 67 797 теста, от които 218 са положителни. Данните показват обаче, че положителните тестове са четири пъти повече на преминалите през ГКПП "Промахон", отколкото например на пристигнали по въздух на летището в Атина.

Сценарият за затваряне отново на северните граници на Гърция стои на масата на Правителството и ще бъде обсъден след 29 юли.

Припомняме, че от 15 юли в 00.01 ч. до 29 юли 00.01 ч. гръцките власти ще пропускат през ГКПП "Кулата-Промахон" само туристи с отрицателен тест за COVID-19. Резултатът от теста трябва да бъде преведен на английски език и включва трите имена на пътника и номера на паспорта или личната му карта, с които пътува. 

Задължителен остава и QR код, който съдържа пълна информация с данни на лицето, от къде идва и къде отива.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България