Заслужили партийци скочиха в листите на БСП-София

Снимка: Уикипедия

Заслужили партийци скочиха на избираеми места в листите на БСП в София. Градската конференция на столичната организация след спорове, дебати и гласуване подреди списъците с бъдещи депутати.

Според предварителни разчети на „Позитано” 20 оптимистичната прогноза за столетницата била спечелване на 10 мандата в София, а реалистичната 7-8.

„Задачата е ясна – спечелване на парламентарните избори. За Столичната организа ция това означава най-малкото повтаряне на успеха от президентските избори.” Това заяви председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов в доклада си пред делегатите на Градската конференция. Той подчерта, че този път изборите няма да се подготвят от администрацията на ГЕРБ. Изтъкна, че този път БСП залага на ново качество в кандидат-депутатските листи. „В тях ще присъстват авторитетни личности, на изявени наши членове и активисти. Ще отсъстват в листите фиктивни коалиционни партньори и опетнени и обременени от негативни изяви в миналото лица”, каза още Паргов.

В 25 МИР, където водач е лидерът на БСП Корнелия Нинова, втората позиция в листата е за гражданска квота. Трети е авторът на тезата, че членството в БСП е Като СПИН – предава се по наследство и по полов път, Антон Кутев. На четвърта позиция е председателят на БСП-„Надежда” Петър Витанов.

В 24 МИР, където начело на листата е Стефан Данаилов втори е бившия депутат Георги Свиленски, а трети председателят на организацията в „Подуене” Димитър Данчев. Четвъртото място е за гражданска квота.

След Жельо Бойчев в 23 МИР е поставен шефът на организацията в „Триадица” Христо Проданов. Третата позиция е за гражданска квота, а на четвърто място е Румен Гечев.

На пленум следващата седмица се очаква да бъдат утвърдени всички червени листи. Най-вероятно в софийските ще се появи Нона Йотова, увериха от левицата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. НАГЛОСТ В 21 ВЕК!
    ПО КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ: „Екокласност“, „Нова зора“, КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ, БКП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ и Политически клуб „Тракия“.

    1. Че кво и е лошото на бкп бе, цървул? Чест им прави, че не са бояджии и въртизадници кат плевнелиев и боко…

  2. Заслужили?????????? с каквоса заслужили,дали са забили и един пирон някъде!!!!!

  3. Фен съм на гумен гечев! Поставям го наравно с няколко поредни външни министри и кунева по гьонсуратлък.

Отговорете