Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Четири часа остана блокиран пътят София-Варна след тежката катастрофа

Заставаме пред вас с един ангажимент – да не позволим да закрият държавата ни

„Какво направиха ГЕРБ за развитието на общините, какво от обещанията си изпълниха?“ попита риторично жителите на гр. Първомай Георги Търновалийски, водач на листата на „БСП за България“.

„Да вземем за пример вашия народен представител – за 2 години – 4 въпроса, от които само 2, свързани с Първомай и населените места. Ние от БСП поставяхме въпросите и за моста на Градина, и за отклонението към магистрала Тракия, за да не се налага да стигате до Чирпан, за да влезете в платното за София. Водоснабдяването и канализацията на с. Градина и другите населени места още през 2009 година бе определено за неприоритетно от първата правителство на ГЕРБ. Сега се опитват отново да залъгват хората“, категоричен бе Търновалийски.

Според него проблемите на общините в областта са идентични – няма среща, на която хората да не са се оплакали от лошата междуселска инфраструктура и транспорт, от липсата на канализации и лошо водоснабдяване. „Ние сме тук пред вас с един ангажимент – да не позволим да закрият държавата ни. Защото в последните дни се сблъскваме само с лъжи, здравеопазването е в критично състояние, образователната ни система е в хаос, малкият и среден бизнес е пред закриване. Това ни завещава ГЕРБ – дългове, които дори не се разходват в икономиката на страната ни. Изтеглиха дългове, които сега са замразени. Това е все едно да вземете кредит и да го сложите под дюшека“, разкри критичната ситуация в страната ни Търновалийски. Той подчерат, че БСП предлага програма с дългосрочна цел, програма не само за един мандат, а такава, която ще доведе до формиране на социална държава. „В центъра на програмата ни е защита и подпомагане на активните, инициативните, предприемчивите и образованите, за да имаме позитивна социална държава, която може да създаде условия за намаляване на бедността и неравенството, за подкрепа на най-засегнатите социални слоеве“, каза водачът на листата с номер 10.

„Първомайска община е с намаляващо население. Въпреки работещите предприятия, младите хора не искат да живеят тук, селата обезлюдяват и все по-трудно се намира квалифицирана работна ръка“, посочи Николай Митков, зам.-кмет на Първомай и част от листата на БСП за България в областта. Той подчерта, че ГЕРБ се хвалят с финансова стабилност на страната, но са прогонили хората.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.